Seroorzechwiec na miodowym spodzie

0 (0 ocen)

Pysznyi orzechowy

Składniki:

  • Ciasto miodowe:
    1,1/2 szkl. mąki pszennej
    3 łyżki miodu płynnego
    3 łyżki cukru
    1 jajo
    200 g margaryny Palmy z murzynkiem
    1/2 lyżeczka sody oczyszczonej
    Masa serowa:
    1200 g twarogu półtłustego (zemleć)
    200 g orzechów zmielonych
    6 jaj
    1 szkl.cukru
    1 op.budyniu śmietankowego
    200 g margaryny Palmy z murzynkiem
    Ponadto: tłuszcz do formy
    papier do pieczenia
    baszka 25/28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Seroorzechwiec na miodowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Z po danych składników zagnieść ciasto,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem,wyłożoną papierem blaszkę
  • ... 2. Masa serowa:
    Margarynę palmę utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku oraz stopniowo ser.Dodać budyń i orzechy.Na koniec pianę z ubitych białek.
  • 3. Na ciasto wyłożyć masę serowo- orzechową .Piec ok.50 min w temp 180 st C.Dowolnie udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Śmietanowiec na spodzie brownie

4.47 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Śmietanowiec na spodzie brownie

Kasia_S to jedno z tych ciast o które często dopomina się moja rodzina 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować