Miodownik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Połowę rozwałkować i przełożyć do wyłożonej papierem blaszki (np. 25x40 cm.) Piec około 10 min. w 180 stopniach, wystudzić i wyjąć z formy.do tej samej blaszki włożyć rozwałkowaną resztę ciasta.Przygotować masę orzechową: masło z cukrem i miodem podgrzewać, mieszając, aż się rozpuszczą. Dodać posiekane orzechy, wymieszać i rozsmarować tę masę na surowym cieście. Piec około 10 min w 180 stopniach.
Zrobić krem : budyń (oba opakowania) zagotować z 3/4 mleka dodając cukier.Masło ( w temp.pokojowej) utrzeć na puchi dodawać partiami zimny budyń ( krem nie może się zwarzyć )
Na upieczone i wystudzone Ciasto rozsmarować krem . Przykryć go upieczonym i wystudzonym ciastem z masą orzechową
Porady
Przed rozpoczęciem wyjmuję masło z lodówki, żeby rozmiękło. Łatwiej zagniata się ciasto i Masa z takim masłem się nie warzy
Komentarze