Miodownik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Sodę rozpuścić z 2 łyżeczkami zimnego mleka. Ciasto zagnieść z podanych składników. Podzielić na 2 części. Jedną część upiec a na drugą surową wyłożyć masę orzechową i również upiec. Ciasta piec ok 20-30 minut w temp 170 st.
MASA ORZECHOWA
Wszystkie podane składniki wrzucić do rondelka. Zagotować i gorące wyłożyć na surowe ciasto.
MASA BUDYNIOWA
Z podanych składników ugotować gęsty budyń i gorący wylać na upieczony placek z masą orzechową. Przykryć drugim plackiem. Na ciasto układamy orzechy i polewamy dowolną polewą (najlepiej czekoladową).
Placek jest przepyszny i nie taki słodki jak by się mogło wydawać.
Szczerze polecam !!!
Porady
Jeżeli ciasto podczas wyrabiania będzie się kleić dodać więcej mąki.
Komentarze