Miodowo-imbirowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

rewelacyjne połączenie słodkiego ciasta i wyrazistego smaku i aromatu imbiru

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka i 1 łyżka mąki
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 kostki masła
    1/2 szklanki cukru
    1/4 słoika miodu o poj. 400 g
    1 łyżeczka imbiru
    100 ml mocnej kawy
    2 jajka
    bakalie

Miodowo-imbirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier i miód rozpuszczam , ale nie gotuję. Dodaję imbir, kawę i ubite jajka. Mąkę, sodę i cynamon mieszam razem i dodaję do płynnych składników cały czas ucierając. Na końcu daję bakalie. Gotowe ciasto przekładam do blaszki o wym 25x25 i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 35 min. Upieczone wyjmuję i polewam po wierzchu miodem lub lukrem. Odstawiam aby wystygło i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy