Miodowo- pomarańczowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dajemy miękkie masło 1/2 kostki , miód, mąkę , cukier i sok pomarańczowy. Wszystko dobrze mieszamy na jednolitą masę.
2.Do zrobienia koszyczków potrzebna jest nam mata silikonowa do pieczenia. Ręką rozcieramy na niej kółka z ciasta. Im cieniej posmarujemy tym koszyczki będą bardziej koronkowe.
3. Wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 200 stopni na ok 5 min.
4.Musimy kontrolować ponieważ dużo zależy od naszego piekarnika. Patrzymy na kręgi jak zrobią się brązowe jakby z karmelu wyciągamy matę.
5.Czekamy chwileczkę aby lekko ostygło podważamy nożem i jeszcze ciepłe z ciągamy z maty. Układamy na szklance formując koszyczek. Odstawiamy do wystygnięcia. Koszyczek jak jest zimny jest twardy.
Komentarze