Miętowa pasta twarogowa

5 (154 ocen)

  • 10 min

Pasta z twarogu z posiekanymi listkami mięty. Lekka i pyszna.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki posiekanych drobno listków mięty
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Twarożek Pasty

Miętowa pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem wraz z jogurtem i szczyptą soli na gładką masę. Dodajemy posiekane listki mięty i dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Porady

Listki mięty przed posiekaniem należy umyć i osuszyć. Pastę można przygotować za pomocą blendera, ale w zupełności wystarczy widelec.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować