Bardzo mnie zaintrygowało połączenie miętowej masy z masą owocowo-śmietanową..Bałam się ze mięta będzie dominowała i wpłynie negatywnie na całokształt smaku..myliłam się..wszystko jest perfekcyjnie zgrane jako smaczna całość.
4.5 (149 ocen)
Porady
1. Jeżeli nie macie (bo akurat zapomnieliście kupić) landrynek równie dobrze możecie użyć do "produkcji" miętowego budyniu kropli miętowych, które można kupić w aptece...ale w takim wypadku budyń waniliowy należy dosłodzić około 2/3 szklanki cukru. 2. Gdyby pianka śmietanowa po dodaniu płynnej galaretki była zbyt rzadka, należy włożyć ja na kilka chwil do lodówki po czym dokładnie wymieszać (można zmiksować) i włożyć z powrotem do lodówki aż uzyskamy na tyle gęstą konsystencję by wyłożyć ją bez problemów na ciasto.
Komentarze