Mielony nadziany warzywami

5 (166 ocen)

Pysznie,zdrowo ,kolorowo ;) Danie dobre dla osób na diecie :)

Składniki:


  • 250 g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    sól,pieprz , pieprz ziołowy,przyprawa do mięs

    nadzienie:

    pół średniej cukinii
    ćwiartka papryki czerwonej
    ćwiartka papryki żółtej
    kawałek pora
    5 pieczarek
    olej
    sól ziołowa



Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielony nadziany warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Przyprawić. Dokładnie wyrobić.
    Cukinię i obrane pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Por,paprykę czerwoną i żółtą pokroić w drobną kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa przez 5 minut. Wystudzić.
    Z mięsa uformować niewielką kulkę i spłaszczyć na dłoni,nałożyć farsz i zlepić tworząc kotlet. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.
    Smacznego ! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Papryka Pieczarki Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Nadziany Kalafior

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rybny mielony z warzywami

To może cię zainteresować