Mielony w sosie paprykowym

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 200 g mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1 cebula
    Bułka tarta
    Sól i pieprz
    1 czerwona papryka
    Mielona słodka papryka
    Gałka muszkatołowa
    Olej rzepakowy czosnkowy
    Oliwa z oliwek
    Zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielony w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem ,bułką tartą ,startą cebulą ,odrobiną gałki muszkatołowej ,ziołami prowansalskmi ,solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,formujemy kotlety obtaczając je w bułce tartej wymieszanej ze słodką mieloną papryką ,solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Świeżą paprykę gotujemy ,obieramy ze skórki i blendujemy. Podsmażamy na oliwie z oliwek ,redukujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować