Kotlety mielone na patyku

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Danie podajemy z sosem czosnkowym i ulubioną surówką.

  • 60 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    pół papryki czerwonej
    pęczek natki pietruszki
    trzy ząbki czosnku
    jedna średnia cebula
    1 jajko
    bułka tarta
    sól,pieprz,słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w małą kostkę,cebulę i czosnek ścieramy na tarce o jak najmniejszych oczkach. Dodajemy do mięsa i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, jajko i bułkę tartą. Doprawiamy. Z mięsa formujemy podłużne klopsy. Nadziewamy na patyki do szaszłyków. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować