Mielone nadziewane całą pieczarką

4.97 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Do środka każdego kotleta włożyłam malutką pieczarkę, która pod wpływem smażenia puszcza soki i przez to mielony jest bardzo soczysty i aromatyczny.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa z łopatki (lub innego)
    przyprawy:
    mielona kolendra, chilli, kmin rzymski, kardamon, sól, ew. pieprz
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej plus do obtaczania
    ok. 12 malutkich pieczarek

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone nadziewane całą pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmiel. Dopraw przyprawami, solą, ew. pieprzem. Dodaj jajko, trochę bułki tartej, nie za dużo tylko tyle, by scalić mięso.
  • Mielone przed smażeniem 2. Pieczarki oczyść. W rękach formuj płaskie placki z mięsa, w środek wkładaj pieczarkę i formuj kotlecik. Możesz każdy obtoczyć delikatnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju. Odsączaj z nadmiaru tłuszczu na kawałku ręcznika papierowego.

Porady

Mielone możemy podawać praktycznie ze wszystkim: z ziemniakiem z wody, kaszą, ryżem, sałatkami, surówkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kardamon Pieczarki Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować