Mielone drobiowe w panierce z chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy, usuwamy zbędne błony, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy do piersi jajko sól, pieprz, pieprz kolorowy(dodałam szczyptę soli,i pieprzu czarnego, dwie szczypty kolorowego) oraz kromkę pieczywa.
Rozdrabniamy.
Łyżką stołową nabieramy mięso na dłonie, formujemy kotlety.
2.Połamane kawałki chleba wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy porwaną natkę pietruszki i rozdrabniamy.
Dodajemy starty na drobnych oczkach parmezan - mieszamy.
Przesypujemy na głęboki talerz
3.formowane kotlety obtaczamy w panierce.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, smażymy na średnim ogniu do zarumienienia się panierki z każdej strony.
Podajemy zaraz po przygotowaniu, choć zimne też są smaczne
Komentarze