Mielone kotlety rybne

4.5 (147 ocen)

  • 25 min

Dzieciaki uwielbiają taką wersje rybki. Są lekkie i bardzo delikatne.

  • 25 min

Składniki:

  • 0,5kg filetów z dorsza ( lub dowolna rybka)
    1 czerstwa bułka- kajzerka
    3 jajka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Posiekany koperek
    Vegeta / pieprz cytrynowy
    mleko do namoczenia bułki
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Rybę, cebulę i czosnek obieramy i wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, razem z odciśniętą bułką. Dodajemy vegetę, pieprz cytrynowy i wyrabiamy. Siekamy koperek. Do masy dodajemy jajko oraz posiekaną zieleninę, ponownie dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy owalne kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować