Mielone rolowane

4.49 (190 ocen)

Błyskawiczne i apetyczne, można upiec na grillu lub w piekarniku.

Składniki:

  • 600 g dowolnego mięsa mielonego
    1 drobno posiekana cebula + 2 przeciśniete ząbki czosnku
    1 jajo + 1 łyżka bułki tartej (ew. jeżeli mięso jest za twarde dodać zimną wodę)
    sól, pieprz, odrobina chili, łyżeczka lubczyku suszonego lub majeranku
    10 cieniutkich długich plasterków boczku wędzonego
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Mielone rolowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1rwe4hs 1. Mięso mielone wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.
    Podzielić na porcje, każdą oblepić środek patyczka formując podłużny kształt, ściśle obwinąć dwoma plastrami boczku.
  • image-1cv98ms 2. Piec na grillu lub w piekarniku, jeśli mamy to w kombiwarze ok. pół godziny, aż do ładnego zrumienienia.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

4.5 (183 ocen)

Pizzerinki

To może cię zainteresować