Mielone w pieczarkach

5 (193 ocen)

  • 30 min

Niby zwykle mielone ,niby zwykle pieczarki -ale w takiej kompozycji smakuja inaczej i naprawde smacznie .

  • 30 min

Składniki:

  • Skladniki :
    * pieczarki (w zaleznosci ile chcemy przygotowac kotletow)
    * mieso mielone
    * czosnek , cebula
    * bulka namoczona w mleku
    * musztarda , sol , pieprz , majeranek
    * jajko
    Najlepiej kiedy mieso doprawimy , tak jak lubimy najbardziej :) .
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie mielonych w pieczarkach 1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyszczamy i obieramy ze skorki , solimy je w srodku i pozostawiamy tak na okolo 10 min. , nastepnie je odwracamy aby sie pozbyc nagromadzonej wody (soku z pieczarek) .
    Przygotowujemy mieso -jezeli mamy w kawalku to mielimy ,najlepiej wtedy tez przemielic odcisnieta bulke , ladnie sie polaczy nam z miesem w jedna mase . Dodajemy drobno pokrojona cebule , zmiazdzony zabek czosku , musztarde , oraz przyprawy . Wyrabiamy mase miesna -najlepiej pozostawic taka mase na okolo 20 min. w lodowce , , aby przeszlo przyprawami , warto po wyjeciu z lodowki sprobowac jeszcze raz i ewntualnie doprawic . Nastepnie faszerujemy pieczarki - o tak :

    Tak przygotowane kotleciki , obtaczamy w jajku i bulce tartej - nastepnie smazymy na troche glebszym tluszczu , niz zwykle mielone .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować