Niby zwykle mielone ,niby zwykle pieczarki -ale w takiej kompozycji smakuja inaczej i naprawde smacznie .
30 min
Składniki:
Skladniki :
* pieczarki (w zaleznosci ile chcemy przygotowac kotletow)
* mieso mielone
* czosnek , cebula
* bulka namoczona w mleku
* musztarda , sol , pieprz , majeranek
* jajko
Najlepiej kiedy mieso doprawimy , tak jak lubimy najbardziej :) .
Mielone w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy i obieramy ze skorki , solimy je w srodku i pozostawiamy tak na okolo 10 min. , nastepnie je odwracamy aby sie pozbyc nagromadzonej wody (soku z pieczarek) .
Przygotowujemy mieso -jezeli mamy w kawalku to mielimy ,najlepiej wtedy tez przemielic odcisnieta bulke , ladnie sie polaczy nam z miesem w jedna mase . Dodajemy drobno pokrojona cebule , zmiazdzony zabek czosku , musztarde , oraz przyprawy . Wyrabiamy mase miesna -najlepiej pozostawic taka mase na okolo 20 min. w lodowce , , aby przeszlo przyprawami , warto po wyjeciu z lodowki sprobowac jeszcze raz i ewntualnie doprawic . Nastepnie faszerujemy pieczarki - o tak :
Tak przygotowane kotleciki , obtaczamy w jajku i bulce tartej - nastepnie smazymy na troche glebszym tluszczu , niz zwykle mielone .
Komentarze