MIELONE W WAFLU

5 (141 ocen)

  • 20 min

Idealne chrupiące mięso mielone w waflu

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 średnia cebula
    3 duże ząbki czosnku
    2 jajka
    2-3 łyżki tartej bułki
    1/4 szklanki zimnej wody
    2 łyżeczki musztardy chrzanowej
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
    spory pęczek natki pietruszki
    olej do smażenia
    2-3 płaty wafli tortowych
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Natkę pietruszki drobno posiekaj.
    Obraną cebulę pokrój na drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
    Cebulkę i czosnek zeszklić na patelni, odłożyć do przestudzenia.
    Do mięsa dodać 1 jajko, musztardę, tartą bułkę, usmażoną cebulę z czosnkiem,
    wodę sól i pieprz i dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
    Gotową masę nakładamy na jeden płat wafla i przykrywamy drugim, dociskając.
    Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy, do drugiego bułkę tartą do obtaczania.
    Obtaczamy przygotowane mielone w waflu najpierw w jaku potem w bułce i smażymy z obu stron.
    Przekładamy na ręcznik papierowy celem pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować