Mielone w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Obraną cebulę pokrój na drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Cebulkę i czosnek zeszklić na patelni, odłożyć do przestudzenia.
Do mięsa dodać 1 jajko, musztardę, tartą bułkę, usmażoną cebulę z czosnkiem,
wodę sól i pieprz i dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Gotową masę nakładamy na jeden płat wafla i przykrywamy drugim, dociskając.
Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy, do drugiego bułkę tartą do obtaczania.
Obtaczamy przygotowane mielone w waflu najpierw w jaku potem w bułce i smażymy z obu stron.
Przekładamy na ręcznik papierowy celem pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze