Mielone z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybko tanio i pysznie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 0.5 kg mięsa mielonego ( użyłam z mielonej łopatki), 2 cebule, 2 ząbki czosnku, przyprwawa do mielonego ( Kamis), szczypta soli, szczypta pieprzu, troszkę papryki słodkiej w proszku, bułka tarta, olej do smażenia

Mielone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki, w tym tylko jedną z dwój cebul, cebulę trzemy na tarce o dużych oczkach
  • panierujemy 2. Obtaczamy w bułce tartej
  • smażymy 3. Smażymy na patelni po 3 min z każdej strony
  • do ostatniej porcji dodałam cebule 4. Podsmażamy cebule i posypujemy po mielonym :)

Porady

mi wyszło 9 mielonych z tych proporcji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy