Mielone z kiszoną kapustą i opieńkami

4.5 (197 ocen)

Całkiem inne kotlety mielone.Lekko kwaśne dzięki kapuście , mocno czosnkowe ze smakiem jesiennych grzybów.

Składniki:

  • (Na ok. 10 kotletów)
    300g.mięsa mielonego wieprzowego
    200g. kiszonej kapusty z marchewką
    200g. ugotowanych opieńków
    5 ząbków czosnku
    1/2 szklanki rosołu
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczki soli i pieprzu
    1/2 łyżeczki chili i słodkiej papryki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z kiszoną kapustą i opieńkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane opieńki pokroić drobno.
    Czosnek obrać przecisnąć przez praskę.
  • 2. Mięso mielone przełożyć do miski dodać resztę składników( kapustę kiszoną,opieńki,czosnek,rosół,jajko,bułkę tartą,mąkę oraz przyprawy)Wyrobić rękoma masę.

  • 3. Na patelni rozgrzać olej.
    Z masy formować zgrabne kotlety dłońmi nawilżonymi w wodzie ponieważ jest dość lepka.
    Smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować