Mielone z kurczaka

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować i wymyślać potrawy dla przyjaciół.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● jajko
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● bułka tarta
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawy uniwersalnej
    ● olej
    Farsz: łyżka masła
    ● ząbek czosnku
    ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: masło
    ucieramy z natką i zmiażdżonym
    czosnkiem.
  • 2. Mięso mielimy, dodajemy
    jajko, mąkę i bułkę tartą. Doprawiamy
    do smaku i mieszamy.
    Formujemy kotleciki, napełniamy
    farszem i zlepiamy.
    Obtaczamy w bułce i smażymy
    na oleju.

Porady

Justyny Tomkowicz Kotleciki podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i sosem, np. pieczarkowym, oraz surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso mielone

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować