Mielone z orzechami

5 (157 ocen)

  • 30 min

Smażone bez tłuszczu i bez panierki.

  • 30 min

Składniki:

  • łopatka bez kości 30 dkg
    cebula 1 szt
    chleb czerstwy 1 kromka
    jajko 1 szt
    orzechy włoskie 5 dkg
    przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka
    sok z cytryny kilka kropel
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Mielone z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. Mięso zemleć w maszynce, dodać namoczony i odciśnięty chleb, posiekane orzechy i cebulę, jajko, sok z cytryny i przyprawę. Składniki dobrze wymieszać i formować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować