Mielone z marchewką z sosem ze smażonymi kluskami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne gotowane pulpety, zdrowe. Z pewnością posmakują dzieciom.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 marchewki
    500g mięsa mielonego
    1 jajko
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 liść laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
    3 łyżki mąki
    3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    koperek do posypania dania

Mielone z marchewką z sosem ze smażonymi kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yrbdp0 1. Mięso mielone wymieszać z dwoma startymi marchewkami i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem, formować klopsiki. 1 litr wody zagotować z pozostałą startą marchewką, zielem angielskim i liściem laurowym oraz z solą i pieprzem. Do gotującego się wywaru wrzucać klopsiki i razem gotować 60min. Pod koniec gotowania wlać mąkę, przecier i natkę pietruszki wymieszane w pół szklanki wody. Całość świetnie smakuje ze smażonymi kluskami śląskimi, na które przepis dodam na swoje konto. Przed podaniem posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy