Mielone z nispodzianką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis dostałam od mojej mamy.

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag miielonego mięsa
    8 niewielkich różyczek kalafiora
    1 duża cebula
    4 kawałki suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
    1 jajko
    5 łyżek tartej bułki
    3 łyżki oleju do smażenia
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    pieprz

Mielone z nispodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Uwielbiam gotować w wolnych chwilach. 1. 1.Kalafior ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo.Odcedź,wystudź.Cebulę obierz,posiekaj.Pomidory osącz z zalewy i potnij na drobne kawałki.
    2.Do mięsa wbij jajko,dodaj posiekaną cebulę,pomidory i dwie łyżki tartej bułki.Masę przypraw solą,pieprzem i majerankiem.Dobrze wyrób..
    3.Różyczki kalafiora oblep mięsną masą formując kulki.Obtocz je w pozostałej bułce tartej.Kotleciki włóż na patelnę z rozgrzanym olejem.Smaż ok 10 minut,aż ładnie się zarumienią ze wszystkich stron.

Porady

Najlepiej samakują z sałatą z sezonowych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy