Mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i prosta potrawa. Idealna do mizerii i ziemniaczków:)

Składniki:

  • - 500 g mielonego mięsa
    - 200 g pieczarek
    - 1 duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 jajko
    - sól, pieprz
    - 2 łyżki bułki tartej

Mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Cebulę podsmażyć , dodać pieczarki i zmiażdżony czosnek, smażyć do odparowania płynu. Przestudzić. Połączyć z mielonym mięsem, bułką i jajkiem, doprawić.
    Formować nieduże kotleciki i smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy