MIELONE Z PIECZARKAMI POLANE SOSEM PIECZARKOWYM

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

COŚ PYSZNEGO DLA WIELBICIELI MIELONYCH.

  • 30 min

Składniki:

  • Pieczarki , mięso wieprzowe i wołowe,przyprawy ,pieprz vegeta,cebula ,bułka ,jajko,śmietana słodka do sosu.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z pieczarkami polane sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RUMIANE  KOTLECIKI  MIELONE  Z  PIECZARKAMI. 1. Mięso mielimy przez maszynkę ,kroimy cebulę w kosteczkę , bułkę moczmy w mleku,pieczarki kroimy w kostkę ,część dodajemy do kotletów,a część zostawiamy do sosu.Wszystko mieszamy i formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce tartej .Smażymy na rozgrzanym oleju .Resztę pieczarek smażymy na oleju z pokrojoną cebulą, podlewamy wodą dusimy ,zaprawiamy mąką i śmietaną słodką ok. 2 ,3 łyżki , można też zaprawić sosem grzybowym z torebki .Dalej dusimy.Podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować