Mięsiwo do smarowania

4.49 (173 ocen)

Świetne smarowidło do pieczywa. Przepyszne mięsko z naturalną galaretką i smalczykiem.

Składniki:


  • 400g szynki wieprzowej bez kości,
    400g fileta z indyka,
    1 cebula 4-5 ząbków czosnku,
    majeranek,
    pieprz,
    sól,
    4 łyżki smalcu.
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mięsiwo do smarowania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmiel na najgrubszych oczkach. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną cebulę. Wsyp przyprawy i dokładnie połącz składniki. Przykryj folią miskę i wstaw do lodówki na całą noc. Smalczyk roztop i wlej do mięsa. Wymieszaj. Słoiki i nakrętki sparz gorącą wodą. Mięso przełóż do słoików. Szczelnie zakręć. ( Mięso dokładnie ugnieć w słoiku pozostawiając 3-4 cm od góry wolnej powierzchni ). Na dnie garnka połóż ściereczką. Następnie słoiki z mięsem. Zalej zimną wodą do trzech czwartych wysokości. Gotuj około 1,5-2 godzin. Wyjmij z wody słoiki i zostaw do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować