Mięsna babka

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Mięsna babka

  • 10 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 1 cebula
    - 3 duże pieczarki
    - 700 g mięsa mielonego
    - 3 łyżki majonezu
    - 2 ząbki czosnku
    - sól,pieprz
    - 1/3 puszki kukurydzy ( ale nie koniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsna babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek ugotować na twardo,cebulę i pieczarki posiekać w kostkę i podsmażyć. Do mięsa mielonego wbić surowe jajko,dodać majonez,czosnek,cebulę z pieczarkami,przyprawić i wymieszać dokładnie. Formę do baby wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połowę ciasta nałożyć do formy, ułożyć jajka i zakryć drugą połową masy mięsnej. Piec 60 min w 170 *.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować