Mięsna rolada z jajkami w cieście foccacia

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię eksperymentować i wymyślać nowe potrawy. To danie stworzyłam sama.

  • 40 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    380 g ciasta foccacia
    5 jajek
    1 żółtko
    300g pieczarek
    1 cebula
    pęczek natki pietruszki
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Mięsna rolada z jajkami w cieście foccacia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 jajka ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki
    lub drobniej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju z pieczarkami.
  • Mięsna rolada z jajkami w cieście foccacia 2. Mięso mielone wymieszać w misce z jajkiem, musztardą, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Dodać przesmażone pieczarki z cebulą i wymieszać.
  • Mięsna rolada z jajkami w cieście foccacia 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i uformować z niego owal. W
    środek włożyć obrane jajka, jedno za drugim. Ciasto foccacia pokroić w
    paski. Paski ciasta ułożyć na mięsie, a ich końcówki zawinąć pod
    spód mięsa. Ciasto posmarować rozkłóconym żółtkiem. Roladę piec w
    nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 35-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować