Mięsna rolada z jajkami w cieście foccacia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 jajka ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki
lub drobniej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju z pieczarkami.
2.Mięso mielone wymieszać w misce z jajkiem, musztardą, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Dodać przesmażone pieczarki z cebulą i wymieszać.
3.Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i uformować z niego owal. W
środek włożyć obrane jajka, jedno za drugim. Ciasto foccacia pokroić w
paski. Paski ciasta ułożyć na mięsie, a ich końcówki zawinąć pod
spód mięsa. Ciasto posmarować rozkłóconym żółtkiem. Roladę piec w
nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 35-40 minut.
Komentarze