Mięsne futbolki na zielonej murawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rodzynki i orzechy bardzo drobno siekamy.
2.Do mięsa mielonego dodajemy: rodzynki, orzechy, majeranek, jajko, kasze mannę, bułkę tartą dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.
3.Z farszu formujemy kulki, które następnie obtaczamy w mące pszennej i obsmażamy na patelni z oliwą.
4.Brokuł opłucz, odkrój grube łodygi i podziel na małe różyczki. Jeszcze raz przelej wodą i ugotuj w małej ilości osolonej wody.Osącz na sitku. Ryż gotujemy al dente.
5.Odsączony brokuł rozgnieć widelcem, dodaj śmietankę, cukier i podsmaż na patelni,dopraw solą i pieprzem.
6.Na ułożony w kształcie kuli ryż wykładamy sos brokułowy i po cztery kulki mięsne (futbolki ). Całość dekorujemy natką z pietruszki i porem. Smacznego:)
Komentarze