Mięsne oponki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne do obiadu i nie tylko.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 50 dag
    pieczarki 12-15 szt
    jajka 2 szt
    kajzerka 2 szt
    cebula 1 szt
    masło
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta

Mięsne oponki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle. Dodać do mięsa. Bułkę namoczyć w wodzie albo w mleku, odcisnąć i też dodać do mięsa. Dodać też cebulę i wbić jajka. Zarobić mięsną masę i doprawić do smaku.

    Deskę oprószyć tartą bułką i wyłożyć masę. Rozpłaszczyć i szklanką wykrawać kółka, w środku wykrawać kółeczka kieliszkiem.

    Smażyć krążki na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy