Mięsne rożki

4.5 (180 ocen)

  • 50 min

Rożki te są alternatywą dla zwykłych mielonych,cieszą oko i ciekawie smakują

  • 50 min

Składniki:

  • 1op.rożków do lodów-ok.10 szt.,0/5 kg mięsa mielonego(mieszanego),ok.30dkg pieczarek,sól,pieprz,papryka,10 dkg żółtego sera (zetrzeć na średnim oczku) ,mąka,2jajka,bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso podsmażyć -rozdrobnić,dodać pieczarki pokrojone drobno i podduszone ,lekko przestudzić,dodać ser,paprykę,pieprz i trochę soli. Nakładać farsz do rożków i panierować w mące,jajku,bułce tartej.Smażyć w głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze ręcznikowym .

Porady

Świetnie smakują z sosem chrzanowym i buraczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować