To danie powstało, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Posmakowało nie tylko mojej rodzinie ale również koleżance, która podobnie jak ja wprowadziła je do swojego menu.
15 min
Składniki:
½ kg piersi z kurczaka lub indyka,
3 duże cebule,
1 duża czerwona papryka,
2-3 plasterki sera topionego,
4 łyżki śmietany,
3 łyżki mąki,
łyżka masła,
sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Mięso w sosie cebulowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule posiekać i podsmażyć chwilę na oleju, dodać mięso pokrojone w kosteczkę, paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem dusić do momentu aż mięso zmięknie. Podlać wodą, dodać śmietanę roztrzepaną z mąką. Następnie dodać łyżkę masła i ser. Na końcu doprawić. Podawać z ryżem lub z ziemniakami.
Komentarze