Mięso w sosie cebulowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

To danie powstało, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Posmakowało nie tylko mojej rodzinie ale również koleżance, która podobnie jak ja wprowadziła je do swojego menu.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka lub indyka,
    3 duże cebule,
    1 duża czerwona papryka,
    2-3 plasterki sera topionego,
    4 łyżki śmietany,
    3 łyżki mąki,
    łyżka masła,
    sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Mięso w sosie cebulowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Cebule posiekać i podsmażyć chwilę na oleju, dodać mięso pokrojone w kosteczkę, paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem dusić do momentu aż mięso zmięknie. Podlać wodą, dodać śmietanę roztrzepaną z mąką. Następnie dodać łyżkę masła i ser. Na końcu doprawić. Podawać z ryżem lub z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy