Przepis z kuchni greckiej ugotowany przez nas podczas tegorocznych wakacji na Krecie. Więcej dań powstałych podczas tego wyjazdu znajdziecie tutaj: http://grumko.blox.pl/strony/kreta01.html.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- mięso np. wieprzowina (pokrojone w kostkę): 1 kilogram
- świeża fasolka szparagowa: 1 kilogram
- natka pietruszki: 0.5 pęczka
- oliwa z oliwek: 1 szklanka
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
- pomidory: 60 dekagramów
- posiekana cebula: 1 sztuka
Mięso z zieloną fasolką i pomidoram - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso smażyć na oliwie. Dodać cebulę i smażyć na brązowo. Dodać starte lub pokrojone w drobną kostkę pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić aż mięso będzie w połowie miękkie. Dodać fasolkę, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki. Podawać.
Komentarze