Mięso z zieloną fasolką i pomidoram

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni greckiej ugotowany przez nas podczas tegorocznych wakacji na Krecie. Więcej dań powstałych podczas tego wyjazdu znajdziecie tutaj: http://grumko.blox.pl/strony/kreta01.html.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso np. wieprzowina (pokrojone w kostkę): 1 kilogram
    - świeża fasolka szparagowa: 1 kilogram
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - oliwa z oliwek: 1 szklanka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - pomidory: 60 dekagramów
    - posiekana cebula: 1 sztuka

Mięso z zieloną fasolką i pomidoram - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażyć na oliwie. Dodać cebulę i smażyć na brązowo. Dodać starte lub pokrojone w drobną kostkę pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić aż mięso będzie w połowie miękkie. Dodać fasolkę, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy