Mięso pieczone we francuskiej zupie cebulowej

4.49 (180 ocen)

  • 6 godz.

Pyszne, aromatyczna, doskonale smakuje zarówno jako danie obiadowe jak i wędlina do chleba.

  • 6 godz.

Składniki:

  • składniki:
    ok 1 kg mięsa wieprzowego ( karczek, łopatka lub szynka )
    vegeta
    francuska zupa cebulowa
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso pieczone we francuskiej zupie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso w całości owijamy sznurkiem, nadając mu kształt syneczki. Obsypujemy vegetą i pozostawiamy na około 5 godzin w chłodnym miejscu. po tym czasie spłukujemy vegetę, mięso nacieramy francuską zupą cebulową i wkładamy do rękawa do pieczenia. zawiązujemy. pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. mięso studzimy, zdejmujemy sznurek i kroimy na plastry, podajemy na gorąco do ziemniaków lub na zimno jako wędlina.

Porady

rada: wytworzony w czasie pieczenia sos, możemy wykorzystać do zrobienia sosu pieczeniowego. : łyżkę smalcu lub masła rozpuszczamy w rondelku dodajemy czubatą łyżkę mąki , z tych składników przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wytworzony w czasie pieczenia mięsa sos oraz około pół szklanki wody, doprawiamy solą i pieprzem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować