Mieszana ogórkowa z jogurtem

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Mamy lato , świeże ogórki , młode ziemniaczki , zielony koperek i pietruszkę , czemu nie zrobić by z nich pachnącej, pysznej i delikatnej zupy z jogurtem naturalnym:)

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 l wody
    2 udka
    kawałek wołowiny
    10 młodych ziemniaków
    2 duże ogórki węże
    4 ogórki szklarniowe
    1 duży ogórek kiszony
    1 szklanka soku z ogórków kiszonych
    1 mały jogurt naturalny
    garstka posiekanego koperku i pietruszki
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Mieszana ogórkowa z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszana ogórkowa 1. Wodę zagotowujemy na mięsie. Zbieramy zawiesinę , dodajemy obrane , pokrojone w kostkę ziemniaki , oraz starte na tartce o dużych oczkach ogórki., ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy do zmięknięcia warzyw. Odlewamy szklankę zupy mieszamy z jogurtem , sokiem z ogórków , zieleniną ,solą i pieprzem , dolewamy do zupy. Mieszamy , gotujemy razem ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować