Mamy lato , świeże ogórki , młode ziemniaczki , zielony koperek i pietruszkę , czemu nie zrobić by z nich pachnącej, pysznej i delikatnej zupy z jogurtem naturalnym:)
40 min
Składniki:
2,5 l wody
2 udka
kawałek wołowiny
10 młodych ziemniaków
2 duże ogórki węże
4 ogórki szklarniowe
1 duży ogórek kiszony
1 szklanka soku z ogórków kiszonych
1 mały jogurt naturalny
garstka posiekanego koperku i pietruszki
ziele angielskie
liść laurowy
sól , pieprz
Mieszana ogórkowa z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę zagotowujemy na mięsie. Zbieramy zawiesinę , dodajemy obrane , pokrojone w kostkę ziemniaki , oraz starte na tartce o dużych oczkach ogórki., ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy do zmięknięcia warzyw. Odlewamy szklankę zupy mieszamy z jogurtem , sokiem z ogórków , zieleniną ,solą i pieprzem , dolewamy do zupy. Mieszamy , gotujemy razem ok 5 min.
Komentarze