Migdałowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Rewelacyjny smak. Nie można się od nich oderwać.

  • 45 min

Składniki:

  • 20 dag. mąki wrocławskiej
    20 dag. miękkiego masła
    15 dag. mielonych migdałów
    20 dag. cukru pudru
    5 żółtek
    1 op. cukru waniliowego
    szczypta soli
    ½ łyżeczki cynamonu
    migdały w całości do dekoracji

Migdałowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto włożyć do miski i zagnieść. Ciasto uformować w wałek grubości 2 cm i pokroić na równe kawałki. Porcje ciasta uformować w kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę lekko spłaszczyć i udekorować na środku migdałem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy