Migdałowiec z masą krówkową

4.5 (179 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo proste i smaczne ciasto które u mnie rozeszło się migiem

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO
    mąka -600 g
    cukier -3/4 szkl
    margaryna -200 g
    jajka -2 szt
    żółtka -2 szt
    mleko -3 łyżki
    soda oczyszczona -2 łyżeczki
    miód -3 łyżki
    MASA:
    masa krówkowa -1 puszka
    KREM
    śmietana36% -0,5 litra
    bita śmietana na mleko -2 opak
    DEKORACJA
    migdały -150 g
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Migdałowiec z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Migdałowiec z masą krówkową 1. CIASTO
    Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać miód, jajka, żółtka, cukier, mleko i zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić ciastem. Ciasta piec w 180 stop, do zrumienienia ciasta.
  • Migdałowiec z masą krówkową 2. KREM
    Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z bitą śmietaną na sztywno. Ostudzone ciasto przełożyć kremem.
  • Migdałowiec z masą krówkową 3. SKŁADANIE CIASTA:
    1 -ciasto 2 - krem ze śmietanką 3 - ciasto 4 - masa krówka
    Wierzch ciasta posypać migdałami

Porady

Ciasto jest najlepsze następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować