MIIELONE Z WYWARU, ZE SMAKOWYM SEREM

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne,mieciutkie,zaskakujące smakiem kotlety mielone inaczej

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 jajko
    1/3 szkl.bułki tartej
    peczek natki pietruszki
    sól,pieprz do smaku
    8 łyżeczek białego serka z przyprawami na kanapki
    zalewa:
    3 szklanki wody
    4 łyzki mieszanki suszonych warzyw
    sół,pieprz

Miielone z wywaru, ze smakowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso na mielone 1. Wszystkie składniki(oprocz sera)na kotlety mieszamy ze sobą,wkrajamy natkę pietruszki.
  • nadziewamy 2. Bierzemy niewielka porcję mięsa(tyle co na 1 kotlet)spłaszczamy dłonią,nakładamy na środek łyzeczkę sera zprzyprawami,\.zaciskamy brzegi,formujemy kotlet.
  • panierka 3. zaciskamy brzegi,formujemy kotlet.Kazdy kotle panierujemy w bułce tartej.Smażyny na głebokim oleju na rumiano z obu stron
  • podgotowujemy w wywarze 4. Do garnuszka wlewamy wodę,wsypujemy suszone warzywa,doprawiamy do smaku sola i pieprzem,wkładamy usmażone kotlety.Podgotowujemy na wolnym ogniu ok 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy