Milka

4.49 (148 ocen)

  • Średni

Ciasto jest dość słodkie, więc idealne do kawy.

  • Średni

Składniki:


  • - Biszkopt: 1 sztuka
    - jajka: 5 sztuk
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 2.5 łyżeczki

    - masa: 1 sztuka
    - mleko: 670 mililitrów
    - mąka ziemniaczana: 70 gramów
    - cukier: 2.5 łyżeczki
    - biała czekolada: 70 gramów
    - margaryna: 17 dekagramów
    - cukier puder: 10 dekagramów

    - polewa: 1 sztuka
    - czekolada mleczna "Milka": 140 gramów
    - mleko: 3 łyżki
    - cukier: 2.5 łyżki
    - margaryna: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Dodać proszek do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
  • 2. W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem. Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.
  • 3. Wszystko połączyć, rozpuścić i przestudzić.

    Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować