Milky way z masą kaymakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem mikserem na sztywno. Do piany dodajemy żółtka i mieszamy łyżką, następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy 30 minut.
2.Masa Milky Way:
Zagotować mleko zwykłe z cukrem zwykłym i cukrem waniliowym a następnie odstawić do wystudzenia. 1 margarynę utrzeć mikserem, dodać przesiane mleko w proszku dalej miksując wlać wystudzone mleko z cukrem, miksować chwile do uzyskania jednolitej masy.
3.Masa kajmak
Pół margaryny rozmiksować dodawać stopniowo masę z puszki, miksować chwile do uzyskania jednolitej masy.
4.Przełożenie:
Upieczony biszkopt przecinamy wzdłuż na dwie równe połówki. Na jedną połowę rozsmarowujemy masę kajmakową, na masę wykładamy herbatniki, na herbatniki smarujemy masę milky way zostawiając dwie łyżki masy w misce. Masę przykrywamy drugą częścią biszkoptu, Całość na wierzchu smarujemy pozostałymi dwiema łyżkami masy milky way. Polewamy rozpuszczona czekoladą z dwoma łyżkami mleka.
Komentarze