Misz-masz z patelni

1 (1 ocen)

  • 15 min

To danie nazywam awaryjnym- świetnie sprawdza się jako obiad w dni, kiedy nie mam czasu na gotowanie ani na zakupy. Przygotowuję je ze składników które znajduję w lodówce dosłownie w 15 minut.

  • 15 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    -2 garście dowolnego ugotowanego makaronu
    -2 małe pomidory
    -3 plasterki dowolnej wędliny
    -1 cebula
    -1 łyżka ketchupu
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Misz-masz z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i wędlinę. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Gdy tak się stanie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (można obrać ze skórki, ja tego nie robię). Smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Wrzucamy makaron i dokładnie mieszamy. Wlewamy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy jeszcze 5 minut.

Porady

-Do przygotowania dania możemy użyć też innych warzyw np. papryki czy cukinii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Pomidor Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować