Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

kalorycznie ale smacznie ;-)

Składniki:

  • czekolada deserowa - 100 g
    czekolada mleczna - 100 g
    śmietanka kremówka -250 ml
    cukier puder- 3 łyżki
    mleko - 4 -5 łyżek

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie....

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy