Mój sos do spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane mięso z kurczaka obieram i kroję w kostkę.
2.Cebulę obieram i kroję w krążki. Paprykę i ogórki odcedzam z zalew i kroję w kosteczkę.
3.W garczku rozgrzewam olej i wrzucam cebulę i czosnek pokrojony w plasterki, smażę aż do miękkości. Następnie dodaje mięso i podsmażam razem.
4.Gdy mięso się zarumieni wlewam wodę i czekam aż zacznie wrzeć.
Rozrabiam sos według wskazówek na torebce i wlewam do wywaru.
5.Odsączoną kukurydze i czerwoną fasolę i wrzucam do garczka. A także ogórki, paprykę, koncentrat i przyprawiam. Gotuję około 20 minut na wolnym ogniu.
6.Podaję z makaronem spaghetti lub ryżem.
Porady
Zamiast mięsa z kurczaka, można dodać 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego.
Komentarze