Moja fantazja

4.83 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Studiuję ekonomię. Ten wyśmienity deser do kawy wymyśliłam sama.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    kisiel cytrynowy
    3 łyżki mąki
    1/2 szkl. cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kakao

    Krem:
    15 dag wiórków kokosowych
    ok. 700 ml mleka
    25 dag margaryny
    budyń śmietankowy
    3 łyżki cukru

    Oraz:
    3 op. herbatników
    puszka masy krówkowej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.83 (204 ocen)

Moja fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo
    wsypując cukier. Następnie mieszając, dodajemy żółtka, mąkę, kisiel, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 °C. Studzimy. Przekrawamy w poprzek na pół.
  • 2. Krem: szklankę mleka zagotowujemy i zalewamy wiórki. Odstawiamy do napęcznienia. Na reszcie mleka gotujemy budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Mieszamy z wiórkami i ucieramy z margaryną.
  • 3. Na spód ciasta wykładamy połowę kremu. Przykrywamy herbatnikami i smarujemy masą krówkową. Ponownie układamy herbatniki. Smarujemy
    resztą kremu i przykrywamy biszkoptem. Posypujemy pudrem. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Herbatniki Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować