"Moja" ryba po japońsku

4.5 (196 ocen)

  • 1 min

Świetnie smakuje, zdrowa, zastępuje rybę po grecku na wigilijnym stole, ze smakiem zajada ją cała rodzina!

  • 1 min

Składniki:

  • 1kg. filetów z Tilapii lub dorsza.
    2 czerwone cebule
    7 ogórków konserwowych(najlepiej swoje)
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    pół puszki kukurydzy
    Przygotować gęste ciasto naleśnikowe z 1 łyżeczką wegety.
    ZALEWA:
    1/2 szklanka oleju
    2 szklanki wody
    Mały koncentrat pomidorowy
    4łyżki keczupu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki octu
    szczypta soli i pieprzu.
    2 liście laurowe i 3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"moja" ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy kroimy na spore kawałki posypujemy delikatnie wegetą. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z łyżeczką wegety, moczymy w nim rybkę i smażymy na oleju. W naczyniu szklanym układamy warstwę ryby, następnie zmieszane warzywa, znów rybkę i warzywa.
    Składniki na zalewę zagotowujemy i tak jeszcze kilka minut gotujemy.
    Gorącą wylewamy na rybkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować