Moja zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć razem na odrobinie oleju do całkowitego odparowania płynu. Papryki oraz marchewki oczyścić, a następnie pokroić w kostkę. Do mięsa dorzucić warzywa oraz podsmażone z cebulą pieczarki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obrane i pokrojone na kawałki pomidory. Smażyć jeszcze chwilę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do zawartości naczynia. Wlać 1 1/2 l wody i zagotować. Zupę gotować ok. 45 minut, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dolać trochę wody. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Całość doprawić do smaku majerankiem, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Fasolę osączyć i opłukać pod bieżącą wodą. Dodać ją na koniec do zupy i gotować jeszcze kilka minut.
Komentarze