Moja zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Idealna na chłodne, zimowe dni :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 250 g polędwiczki wieprzowej
    2 małe czerwone papryki
    200 g pieczarek
    2 pomidory
    2 marchewki
    1 puszka czerwonej fasoli
    4 średnie ziemniaki
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka w proszku, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Moja zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć razem na odrobinie oleju do całkowitego odparowania płynu. Papryki oraz marchewki oczyścić, a następnie pokroić w kostkę. Do mięsa dorzucić warzywa oraz podsmażone z cebulą pieczarki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obrane i pokrojone na kawałki pomidory. Smażyć jeszcze chwilę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do zawartości naczynia. Wlać 1 1/2 l wody i zagotować. Zupę gotować ok. 45 minut, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dolać trochę wody. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Całość doprawić do smaku majerankiem, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Fasolę osączyć i opłukać pod bieżącą wodą. Dodać ją na koniec do zupy i gotować jeszcze kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować