Morszczuk w zalewie

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Potrawa jest smaczna i prosta do zrobienia. Można ją podawać na różne okazje.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 kg filetów z morszczuka
    ● po słoiku (ok. 500 ml) konserwowych ogórków i papryki
    ● puszka kukurydzy
    ● 4 cebule
    ● mąka
    ● olej
    ● sól. Zalewa:
    ● 20 dag keczupu
    ● 20 dag koncentratu pomidorowego
    ● szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. octu 10-proc.
    ● 4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Morszczuk w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Morszczuk w zalewie 1. Filety kroimy w 5-cm kawałki.
    Solimy i obtaczamy
    w mące. Smażymy na rozgrzanym
    oleju i studzimy.
  • Morszczuk w zalewie 2. Paprykę, ogórki i kukurydzę
    osączamy. Paprykę i ogórki
    kroimy w kostkę. Cebule obieramy
    i kroimy w talarki.
  • Morszczuk w zalewie 3. Zalewa: składniki zalewy
    gotujemy ok. 5 minut w 1,25
    litra wody.
  • Morszczuk w zalewie 4. Rybę, paprykę, kukurydzę,
    ogórki i cebulę kolejno układamy
    warstwami. Zalewamy
    wrzącą zalewą. Odstawiamy
    do wystygnięcia i wstawiamy
    na ok. 8 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować