Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowany na parze z warzywami

4.5 (186 ocen)

Delikatna soczysta ryba z limonką oraz bogatą w witaminę "C" natką pietruszki. Gotowana na parze z warzywami stanowi pełen wartościowych witamin posiłek dla dzieci jak i dorosłych.

Składniki:

  • 3 mrożone filety z miruny
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    6 plastrów limonki
    pieprz cytrynowy
    8 ziemniaków
    2 marchewki
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowany na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowana na parze z warzywami 1. Rybę rozmrażamy w mleku , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
  • Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowana na parze z warzywami 2. Każdy filet oprószamy pieprzem cytrynowym , posypujemy natką pietruszki oraz układamy po 2 plastry limonki.
  • Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowana na parze z warzywami 3. Rybę układamy w naczyniu do gotowania na parze.
  • Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowana na parze z warzywami 4. Warzywa obieramy , myjemy.
    Ziemniaki kroimy w czwórki , marchewki w słupki.
    Warzywa mieszamy razem , oprószamy solą , umieszczamy na naczyniu do gotowania na parze.
  • Morszczuk z limonką i natką pietruszki gotowana na parze z warzywami 5. Gotujemy 25-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować