Morszczuk zapiekany

4.5 (195 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mała odmiana od tradycyjnej smażonej ryby

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z morszczuka
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    2 pomidory
    4 ząbki czosnku
    10-15 dkg sera żółtego
    świeże zioła
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos pomidorowy

Morszczuk zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka z pieczarkami 1. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Posolić, popieprzyć do smaku. Filety posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć pieczarki.
  • Rybka z sosem pomidorowym 2. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory oraz posiekane drobno zioła. Smażyć do zgęstnienia. Tak przygotowanym sosem polać rybkę.
  • Rybka gotowa do pieczenia 3. Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Pieczarki Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować