Morszczuk zapiekany w sosie koperkowym z warzywami

4.5 (141 ocen)

Szybka i smaczna potrawa , apetyczna i dietetyczna

Składniki:

  • 60 dkg filetów z morszczuka
    200 ml śmietanki słodkiej 30 %
    1 serek topiony ziołowy
    1 pęczek koperku
    1 op warzyw Hortex /marchew, kalafior i brokuł/
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Morszczuk zapiekany w sosie koperkowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić , umyć i osuszyć. Posypać solą i pieprzem.
    Warzywa ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
    Do garnka wlać śmietanę , dodać rozdrobniony serek topiony i podgrzać, wymieszać ,żeby sos był aksamitny. Dodać posiekany koperek i doprawić solą ,pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
    Filety rybne ułożyć w naczyniu do zapiekania , na to wyłożyć warzywa i polać sosem.
    Zapiekać około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Morszczuk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować