młoda kapusta

0 (0 ocen)

  • 40 min

wiosenne danie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 cebule dymki ze szczypiorkiem
    2 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    2 szklanki bulionu
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, sparzyć wrzątkiem,osączyć
  • 2. Cebulę ze szczypiorkiem pokroić i zeszklić na rozgrzanym maśle - połączyć z kapustą, wlać bulion, dusić 20 minut bez przykrycia, oprószyć mąką, przyprawić solą i cukrem do smaku
  • 3. Kapustę podaję do mięsa lub sadzonego jajka

Porady

Można dodać magę, pieprz, kminek mielony, sok z cytryny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować